Kasslergratäng

Foto: tantgredelin

Det här receptet har vi fått tips om av ett par kompisar!

Kassler

Potatis

Purjolök alt Gul lök

2-3 dl Grädde

Smör eller margarin + lite olivolja

Salt + Grovmalen svartpeppar

Slå lite olivolja i en ugnsfast form. Skiva potatisen tunt, gärna i maskin, skär kasslern i strimlor eller tärningar, skär purjolöken, eller löken, i mindre bitar.

Varva potatis, kassler och lök ett par varv i formen. Salta, tänk på att kasslern är salt i sig, ha på peppar. Slå på grädden och lite smör/margarin.

I ugn 200 grader ca 40 minuter, eller till potatisen känns färdig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s