Grillad fläskfilé i folie

Grillad fläskfilé

Fläskfilé

Vitlök

1 Gul eller röd lök

Olja

Salt + grovmalen svartpeppar + grillkrydda + dragon

Aluminiumfolie

Skär några snitt i fläskfilén och peta in bitar av vitlök i snitten. Krydda filéen runtom, lägg den på en folie. Skär gul eller röd lök och placera den runt köttet. Häll på lite olja och packa in filéen ordentligt i folien. På grillen i ca 45-60 minuter, beroende på storleken på filéen. Låt paketet vila en stund innan det öppnas och skärs upp.

Servera med t ex bakad potatis med en röra av Creme fraiche, lite grädde för att mildra smaken och rödlök, eller med klyftpotatis och bearnaisesås.

Man kan också ha filén på potatisbädd.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s