Fredag 31 juli 2020

En liten tripp till ett blåsigt och halvkallt Söderköping blev det igår … Vi hälsade på sonen med familj vid Göta kanal där de låg med sin båt. Och för första gången fick vi träffa deras skeppskatt Pussel … Eftersom Corona kom så har vi inte fått träffa henne tidigare … Nu var hon mest intresserad av omgivningen, struntade helt i oss som ville prata med henne.

Det gäller att välja ”rätt” väg när man ska till den lilla staden … Som tur är kan vi åka ”bakvägen” för att slippa E 22:an där det oftast är köer in till staden … dels på grund av broöppningar och dels på alla trafikljus på genomfartsleden. Åker man den andra vägen kommer man direkt på vägen där man ska åka in till parkeringen vid kanalen. Vi såg kön på E 22 när vi kom fram, glada att vi inte tog den vägen. Det var lite trixigt att hitta en parkering, men snart nog kunde vi kliva ur bilen. När vi skulle hem valde vi dock E 22:an, ingen kö åt det hållet, in mot Norrköping.

Söderköping, Göta Kanal

Hade väl tänkt äta lunch, eller i alla fall ta en fika, i Sörping, men det var för kallt och blåsigt att sätta sig ute på någon av serveringarna runt kanalen … Stannade bara en stund för att prata lite, åkte sen hem till värmen i lägenheten igen och lagade mat hemma istället.

Idag blir det ingen utflykt, även om blåsten har avtagit så inbjuder inte det övriga vädret till någon utomhusaktivitet … Det får bli en stilla fredag med lite mys.

Om tant gredelin

Tantgredelin bor i Norrköping, det är en ganska gladlynt tant, som numera är pensionär och är ganska nöjd med det!
Det här inlägget postades i Katalogiserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s