Fredag 17 juli 2020

Vi rymde från vår karantän igår igen en stund. Åkte iväg till Media Markt. Lite oroliga gick vi in, såg oss omkring, men det var nästan inget folk i butiken … Enkelt att hålla avstånd till de få som var där. Frågade en trevlig kille efter en WD-box som man kan strömma tjänster med … det fanns inte längre, omodern numera förstås … Men … naturligtvis fanns det en annan grunkamoj. En pytteliten box där man kan ladda ner de appar man vill ha!

Sen var det ju det där med att få igång den där grejen … Inte det enklaste … den ville inte ha vårt WIFI-lösen … trots att den hittade den och vi försökte logga in, Går inte att ansluta stod det … Till slut kom vi fram till Netflix där jag, efter lite strul, (fel lösenord, fick byta), kunde logga in, så nu kan vi i alla fall se det vi vill där! Resten av apparna vi vill ha kanske vi kan klura ut vartefter. För det finns en massa program man kan lägga iden där lilla pinalen, Youtube, Spotify, Google och jag vet inte vad! Dessutom kan man prata in vad man vill att den ska koppla upp, precis som en smartphone! Och eftersom Netflix funkar, med inloggning av gmail-adress måste den ju vara ansluten till WIFI också! Får nöja oss med det så länge, för det var väl det viktigaste i dessa dagar när vanliga teve inte har så mycket att erbjuda!

Fast det är lite dåligt att det inte medföljer manualer till prylar man köper! Letade på nätet men hittade inget vettigt. Då får man klura ut det själv! Det sämsta är att det inte går att få in svensk text på boxen, allt står på engelska, en massa andra språk att välja mellan, men inte svenska? Konstigt! Jag kan väl engelska någotsånär, värre för Mr T som inte är så haj på det. Kanske hittar vi även svensk text vartefter?

Så blev det dags att välja en ny bok … läste ut Sommaren på den lilla ön i havet …  En ganska trevlig bok, lite feelgoodläsning. Valet föll nu på en historia på en annan ö, eller öar … Shetlandsöarna, Ann Cleeves Dött vatten. En deckare, som omväxling. Eller omväxling … läser ju mycket deckare även om den där senaste inte var det!

Sommaren har, (tillfälligt?), kommit tillbaka till oss! Tjoho! Men idag ska vi inte rymma fältet, nej det blir lite pyssel hemma istället!

Om tant gredelin

Tantgredelin bor i Norrköping, det är en ganska gladlynt tant, som numera är pensionär och är ganska nöjd med det!
Det här inlägget postades i Katalogiserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s